مشاوره خانواده

  • ۰
  • ۰

از نظر کارشناسان مشاوره خانواده خودکشی یکی از اتفاقات ناگواری است که روز به روز هم در حال افزایش است خودکشی یکی از اتفاقات ناگواری است که روز به روز هم در حال افزایش است.  مشاوره خانواده می گوید خودکشی آنتونی بوردن که اخیرا رخ داده نشان می دهد هر کسی ممکن است در معرض خطر باشد.

 از نظر روانشناسان مشاوره خانواده چطور علائم هشدار دهنده خودکشی را شناسایی کنیم؟

علائم هشدار دهنده خودکشی در افراد مختلف یکسان نیست – برخی ممکن است به راحتی و به طور واضح در مورد افکار خود و اینکه چقدر دوست دارند بمیرند، صحبت کنند در حالیکه برخی دیگر افکار و احساسات خود را مخفی می کنند.دکتر کریستین موتیر Christine Moutier، کارمند ارشد در بنیاد امریکایی پیشگیری از خودکشی در این باره می گوید: " به دنبال تغییرات در الگوهای رفتاری افراد باشید، افراد تا حدی می توانند برخی مسائل را مخفی کنند. تشخیص الگوهای رفتاری فردی که می شناسید کار زیاد سختی نیست."

در این شرایط فرد به طور کامل خود را مشغول کار می کند، اما تحریک پذیرتر است، به راحتی خشمگین می شود، کنترل خود را از دست می دهد و به نوشیدن مشروبات الکلی روی می آورد. بعضی افراد در زمان افسردگی و فکر به خودکشی اینگونه رفتار می کنند.

مراقب این علائم هشدار دهنده باشید که نشان دهنده فکر به خودکشی هستند:

فرد در مورد خودکشی، مرگ و آسیب رساندن به خود صحبت می کند.

به دنبال قرص است

از دوستان، خانواده و جامعه دوری می کند

دچار تغییرات خلقی شدید می شود

احساس ناامیدی یا اسارت دارد

مصرف الکل یا مواد مخدر را افزایش می دهد

همیشه خواب است یا در خوابیدن دچار مشکل می شود

خشم غیر قابل کنترلی دارد

به خود آسیب می زند یا رفتارهای پرخطر دارد

اموال شخصی خود را رها می کند

بدون دلیل از دیگران خداحافظی می کند

برخی افراد بیش از دیگران در معرض خطر اقدام به خودکشی هستند، از جمله :

 

 

 

افرادی که دچار بیماری روحی هستند

افرادی که دچار اعتیاد به الکل و مواد مخدر هستند

سابقه خانوادگی اقدام به خودکشی

سابقه رویداد ناگوار یا مورد سوء استفاده قرار گرفتن

بیماری سخت

درد مزمن

انزوای اجتماعی

رویدادهای ناگوار در زندگی مانند از دست دادن عزیز

به یاد داشته باشید افراد در هر سنی ممکن است به خودکشی فکر کنند – خودکشی دومین عامل مرگ و میر در بین نوجوانان است و بیشترین میزان خودکشی در بین افراد میانسال است.

اگر متوجه تغییرات شدید در رفتار شخصی شده اید که این علائم شامل علائم هشدار دهنده خودکشی هم هستند، به هیچ وجه زمان را از دست ندهید و فرد را به نزد پزشک ببرید.

دکتر موتیر در این باره می گوید: ممکن است شما تنها کسی باشید که متوجه تغییر رفتار فرد شده اید. بنابراین وقت زیادی ندارید. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که یک گفتگوی دوستانه و صادقانه را شروع کنید و مراقب حرف هایی که می زنید باشید، بهتر است بیشتر به حرف های فرد بیمار گوش دهید تا خودتان حرف بزنید.

این صحبت کردن قرار نیست شرایط فرد را بدتر کند، محیطی امن برای فرد فراهم کنید و هرگز او را قضاوت نکنید. به فرد بیمار این اعتماد را بدهید که شما فقط به حرف های او گوش می دهید و سنگ صبور هستید.

از سخنرانی در مورد ارزش های زندگی پرهیز کنید و به فرد بفهمانید که چقدر برایتان دوست  داشتنی است و او را تشویق کنید به دنبال درمان باشد.


  • ۹۷/۰۴/۳۰
  • mahsa ahmadi

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی